Saumalaastit pihakiville

saumalaasti-850-1998-2013

Pihakivien saumaus onnistuu helposti kunhan valitaan saumaamiseen oikea menetelmä ja sauma-aine. Meillä on jo yli kymmenen vuoden kokemus erillaisista epoksi -ja polyuretaanipohjaisista kivien saumausaineista Suomen sääolosuhteissa. Gftk on saksalainen epoksilaastien edelläkävijä. Tuotekehitys aloitettiin Saksassa vuonna 1971. Läpimurto epoksilaasteihin tehtiin vuonna 1985, jolloin lanseerattiin maailman ensimmäinen epoksipohjainen pihakivien sauma-aine vdw 800. Se kehitettiin alun alkuaan kranaatinheittimien laukaisualueen kovettamiseen. Tarvittiin nopeasti kovettuva aine, joka toimii säässä kuin säässä.

Vdw 800 saumalaastin epoksin huono puoli oli sen ominaisuus värjätä pihakivet kiiltäviksi. Myös työstettävyysominaisuuksissa oli kehitettävää. Tuotekehityksen tuloksena markkinoille saatettiin vdw 850 ja vdw 855 epoksilaastit. Laastit voidaan levittää kiveykselle veden avulla. Tämän lisäksi Gftk kehitti ylilevitettävän, helposti asennettavan ja kustannustehokkaan sementtilaastin.


20150910 1253 2Vdw-tuoteperheeseen kuuluu myös paljon muita teknisiä tuotteita kuten mm. suoja-aine, hiekankovettaja ja asfaltinmaalaus järjestelmä.

Käyttökohteeseen parhaiten sopivan sauma-aineen valinta on pitkäaikaiskestävyyden kannalta erittäin tärkeää. Ota tarvittaessa yhteyttä tekniseen myyntiimme p. 020 7995668.

 

 

 

Lisää tietoa Gftk:n englanninkielisiltä sivuilta: https://gftk-international.com


Lue lisää saumausaineista:

Luonnonkivien ja betonikivien saumaus

 

© 2016 Liuskemestarit Oy

Digitoimisto