fiiliskuva

Saumausaineet luonnonkiville

katukivi-sauma-kova-hartsiLiuskemestarit Oy tuo maahan ammattilaisille suunnattua VDW tuoteperhettä. Erikoisaineet on tarkoitettu pihakiveysten saumoihin. Valikoimasta löytyy epoksipohjaiset saumamassat vettäläpäiseville pinnoille ja erikoissementtilaastit pinnoille joissa vaaditaan sauman vedenpitävyyttä ja korkeaa kulutuskestävyyttä. Kaikille tuotteille on yhtenäistä sauman helppo asennettavuus ja korkea laatu.

VDW saumalaasteja valmistaa saksalainen Gftk, joka on maailmanlaajuisesti merkittävin pihakivien saumalaastejen valmistaja. He kehittivät ensimmäisen sukupolven epoksipohjaiset saumalaastit jo vuonna 1983 ja kyseinen tuote (vdw 800) on edelleenkin markkinoilla ja toimii hyvin. Loistavia referenssejä on kertynyt yli 30-vuoden ajalta. Gftk on erikoistunut pihakivien saumalaastejen valmistukseen ja tuotekehitykseen. Kolmannen sukupolven katukivien saumausaineet ovat jo niin edistyksellisiä, että niitä voidaan työstää jopa vesisateessa.gftk logo

Pohjolan jäätävä ilmasto asettaa piha- ja katukivien saumalaasteille erityisvaatimuksia. Perinteinen " lillinkisauma " mikä valmistetaan sementistä ja hiekasta ei ole riittävän luja kun vaaditaan saumalta korkeaa kestävyyttä. Sauman pitää olla suolojen ja pakkasenkestäviä, mutta silti helposti levitettäviä ja riittävän kestäviä esimerkiksi painepesuun tai lakaisukoneen rasituksille.

Läpäiseekö rakenne vettä?

rakennekerrokset-vettäläpäisevä-kiveys-katukiveys-hulevesiVDW saumausaineet jaetaan kahteen eri pääryhmään. Epoksipohjaisia sauma-aineita käytetään vain silloin kun alla olevat rakennekerrokset läpäisevät vettä. Maakostean betonimassa pitää olla tällöin sekoitettu seulotuista kiviaineksista esim. #2-4 mm, jolloin saavutetaan vettäläpäisevä kiinnityskerros. Sementtipohjaisia laasteja käytetään taas silloin kun kivet on asennettu tiviseen vettäläpäisemättömään maakosteaan betoniin tai esimerkiksi kuidutettuun sementtilaastiin.

Epoksipohjaiset saumausaineet

- VDW 840 on helposti levitettävä saumausaine jalankuljettaville pihakiveyksille kun sauman leveys on 3-20 mm. 840 on valmis vakuumipussiin pakattu sekoitus eikä sitä tarvitse erikseen sekoittaa sekoitusvispilällä.

- VDW 850 sauma-aineella voidaan saumata katukiviä. Sauma kestää hyvin henkilöautokuormituksen ja satunnaisen kuorma-autoliikenteen. Tämä saumausaine sopii kestävyytensä ansiosta parhaiten myös hiekkaan asennetuille jalankuljettaville liuskekiville. Sauman leveys voi olla jopa 5cm.

- VDW 855 epoksilaastia käytetään silloin kun halutaan lujinta mahdollista epoksisaumaa esimerkiksi 855 sopii liikenneypyröiden katukiveyksiin, joihin kohdistuu erittäin voimakas rasitus. (tilaustuote)

 

Sementtipohjaiset saumausaineet

- VDW 400 on sementtipohjainen erikoislaati betonikiville, luonnonkiville ja erityisesti katukiville. Saumasta tulee lähes täysin vedenpitävä, joten se sopii erityisen hyvin vanhojen katukiveysten saumojen korjaamiseen. Vdw 400 on helposti kiveyksen yli levitettävä laasti. Ylimääräinen märkä laasti voidaan pestä pois kiven pinnasta vesiletkulla ilman että laasti huuhtoutuu saumasta. VDW 400 puristuslujuus on 45 MPa mikä on riittävä, jopa raskaasti liikennöidyn katukiveyksen saumoihin. Sauman leveyden tulee olla alle 2 cm. (tilaustuote)

- VDW 425 on tarkoitettu saumoille, jotka ovat jopa 5cm leveitä. Tämä saumausaine on kehitetty erityisesti liuskekiville, jotka on asennettu maakosteaan betoniin tai sementtilaastiin.

 

 

© 2016 Liuskemestarit Oy

Digitoimisto