Liuskekivilaatta Sisu, Oriveden Musta

Kotimaisesta liuskekivestä sahattu musta luonnonkivilaatta.

luonnonkivilaatta-musta-0039
luonnonkivilaatta-musta-0038
luonnonkivilaatta-musta-0036
liuskekivi-liuskemestarit-kivijulkisisvu-kiviseina_0058
luonnonkivilaatta-musta-0037
luonnonkivilaatta-musta-0029
Kuvaus

Suomalaisesta kalliosta käsin lohkottu Sisu-liuskekivi erinomainen julkisivukivi, sillä Sisu kestää. Sisu liuskekiveä on käytetty useissa kirkoissa ja lukuisissa arvorakennuksissa. Tämä kivi on oikea valinta kun halutaan tehdä kotimaisesta kivestä arvokasta ja vuosisatoja kestävää lopputulosta.  Kivet tilataan mittojen mukaan. Kiven paksuus vaihtelee asennustavasta riippuen. Normaalit paksuudet ovat 1-3cm ja 3-5cm.

Kiven koko

Yleisimpiä kivikokoja ovat esimerkiksi 200xvapaa ja 100xvapaa. "Vapaa" tarkoittaa sitä että kiven pituus vaihtelee annetuissa rajoissa. Pienet kivikoot ovat kustannustehokkaita toteuttaa, sillä kivi on luonnostaan aika pientä. Isoimmat mahdolliset kivikoot ovat 400mm korkeita. Olemme tehneet myös 600x600mm kokoisia kiviä, mutta silloin tuotannolle on varattava riittävästi aikaa.

Kiven paksuus

Sisu liuskekiveä ei paksuuskalibroida. Paksuusvaihtelu tasataan asennusvaiheessa kiinnityslaastilla. Joskun halutaan jättää paksuusvaihtelu valmiseen pintaan, jolloin kivipinta luo hauskoja varjoja tehden pinnasta erittäin eläväisen. Laastikiinnityksessä riittää usein 10 - 30mm paksuus. Mikäli rakenteesta halutaan tehdä tuulettuva - valitaan kiveksi yli 30mm paksu lajitelma.

sisu musta kivi

 

© 2016 Liuskemestarit Oy

Digitoimisto