Liuskekivi Sisu, Oriveden Musta

Orivesi musta on perinteinen tumma liuskekivi piharakentamiseen.

liuskemestarit-tuotekuva-luonnonkivi-0189
luonnonkivi-julkisivu--00627
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--1334
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--134
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--138
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--158
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--159
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--163
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--161
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--173
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--164
liuskekivi-liuskemestarit-skiffer--182
Kuvaus

Oriveden musta Sisu liuskekivi on kotimainen Orivedeltä käsin louhittu tumma liuske. Oriveden liuskekivi poikkeaa muista liuskekivistä upealla luonnonmukaisella muodollaan ja kauniilla mattaisella, mutta kuitenkin valoa heijastavalla pinnallaan. Tästä syystä Sisu Orivesi Musta Liuskekivi onkin Suomen suosituin liuskekivi! Liuskekiven grafiitinharmaa ja märkänä lähes musta pinta ei pelkää kovaakaan rasitusta. Orivesi Musta liuskekivi sopii erinomaisesti myös alueille, joissa on ajoneuvoliikennettä. Alle 25 mm paksut kivet asennetaan aina laastiin, jolloin pohjatyöt on tehtävä huolella. Yli 25 mm liuskekivet voidaan asentaa kivituhkalle.


Liuskekiven koko

Sisu Orivesi Musta liuskekivi on jaettu neljään eri kokoluokkaan:

Tuote

M

L

XL

XXL

Koko

kpl/m2

5 - 11

4 - 9

2 - 5

1-3

Paksuus

mm

10 - 30

25 - 50

30 - 60

50-
120

Paino

kg/m2

60

100

110

100-
200

Pakkaus

m2

5

20

5

10

15

10

7

Liuskekivi Sisu, koko M

Liuskekivi Sisu M koko soveltuu parhaiten käytettäväksi laastiasennuksissa esimerkiksi betoni- tai harkkopintojen verhoilussa. Ohut liuskekivi M sopii myös askelmiksi tai koristeeksi esimerkiksi kukkapenkkiin tai nurmikolle. Kivi kestää hyvin ihmisen painon, mutta piha-asennuksissa suosittelemme yli 2,5 cm paksujen liuskekivien käyttöä. Alle 2,5 cm paksuja liuskekiviä tulisi käyttää kivituhka-asennuksissa vain erikoistapauksissa.

Liuskekivi Sisu, koko L

Liuskekivi L soveltuu parhaiten liuskekivipatioiden ja liuskekivipolkujen tekemiseen. Yli 2,5 cm paksu liuskekivi asettuu hiekkaan tai kivituhkaan helposti, joten se pystytään asentamaan vakaasti.  Liuskekivi L on yleisin pihaliuskeiden koko, sillä se sopii moneen eri käyttötarkoitukseen erinomaisesti.

Liuskekivi Sisu, koko XL

Liuskekivi XL on nimensä mukaan isoa liuskekiveä. XL liuskekivellä voidaan tehdä yksittäisiä askelmia esimerkiksi nurmikolle tai sitä voidaan sekoittaa tavallisen L koon sekaan. XL liuskekivi sopii erityisen hyvin suurille kivettäville alueille, jolloin pinnasta saadaan näyttävä ja ympäristöön hyvin istuva.

Liuskekivi Sisu, koko XXL

XXL liuskekivet ovat jättimäisiä liuskekivilaattoja. Kivet ovat niin isoja, että niiden liikuttamiseen tarvitaan konevoimaa. Erikoistilauksesta teemme myös käsin nosteltavia XXL kiviä. XXL kiviä käytetään esimerkiksi isoilla piha-alueilla tai niistä voidaan tehdä pihaportaat.

Erikoisvalikoidut liuskekivet

Erikoistilauksesta teemme myös pinnaltaan erittäin tasaista lattiakiveä, jota käytetään mm. terasseissa ja sisäänkäynneissä. Mikäli olet epävarma kiven soveltuvuudensta käyttökohteeseenne, niin ottakaa yhteyttä myyntimme. Autamme teitä mielellämme oikean kivivalinnan kanssa. 

sisu musta kivi
 

 

© 2016 Liuskemestarit Oy

Digitoimisto