Rakennusalan konkarit Eero Santahuhta ja Mikko Kaerla löytävät kiviterassista monta ylivertaista etua. Huoltovapaus on vain yksi syy valita pitkän elinkaaren Garda Kiviterassi. 

Mitä ruotsalaiset edellä, sitä suomalaiset perässä. Trendit ja ilmiöt rantautuvat usein suuresta maailmasta ensin länsinaapuriin ja pienellä viiveellä meille Suomeen. Ehkä juuri siksi me suomalaiset pidämme sanonnasta ”hyvää kannattaa aina odottaa”.   

Mutta nyt ei enää tarvitse odottaa.  
 
Kiviterassien aikakausi on vihdoin alkanut myös Suomessa. Koska kiviterassit ovat jo lunastaneet paikkansa ruotsalaisessa rakentamisessa, on valinta todistetusti toimiva skandinaavisissa olosuhteissa, joissa sääilmiöt vaihtelevat äärestä laitaan.  

Markkinoiden laadukkain vaihtoehto on kotimainen Garda Kiviterassi. Siksi myös pitkään rakennusalalla työskennelleet Eero Santahuhta ja Mikko Kaerla ovat halunneet lähteä kumppaneina tarjoamaan asennuspalvelua Garda Kiviterassin asiakkaille. 

Kun materiaalit ja käytettävä rakennustekniikka on valittu huolella, on myös asentajan työ mielekästä. 

– On aina mukavampi tarjota asiakkaalle ratkaisu, jonka voisi omaankin pihaan ammattilaisena valita. Laatulupaus pitää alusta loppuun saakka, Mikko Kaerla toteaa.  


Puuterassimieskin vaikuttui

Vannoutuneena puuterassimiehenä tunnettu Eero Santahuhtakin uskoo, että 2020-luvulla myös Suomi on aidosti valmis kiviterassien aikakauteen. Niin monta faktaa puhuu kiviterassin puolesta. 

– Terassit suomalaispihoilla ovat kasvaneet valtavasti. Sadan neliön terassi ei ole enää mikään korttelin harvinaisuus. Puu rakennusmateriaalina on koko ajan kalliimpaa, joten puuterassi alkaa olla suuri investointi, Eero täräyttää ensimmäisen puhuttelevan faktan pöytään. 

Kivirakentamisella on ihmisten mielikuvissa joskus turhankin iso hintalappu.

Nykymaailmassa materiaalien hinta-laatu-vertailussa ero on kaventunut – kiven hyväksi. Etenkin, jos kustannuksen suhteuttaa terassin koko elinkaareen ja laskee myös terassin huoltoon kuluneille työtunneille hinnan.  
 
Kivi on materiaalina lähes ikuista ja mikä parasta: hyvin helppohoitoista. Yhtään öljypönikkää ei tarvitse vuosien varrella hankkia. 

– Suomen kesä on tunnetusti lyhyt, mutta vähäluminen. Ymmärrän hyvin, että monessa perheessä tehdään kauniina kesäpäivinä mielellään jotain ihan muuta kuin öljytään terassia, toteaa Eero tarjoillen faktan numero kaksi. 

Garda Kiviterassi ei vaadi muuta hoitoa kuin kevyttä pesua silloin tällöin. Se on huomattavasti pienempi projekti kuin terassin pesu, kuivattelu, hionta ja öljyäminen. 


Käytännöllinen terassiratkaisu myös ravintoloille 

Mikko Kaerlan innostus kotimaista Garda Kiviterassia kohtaan kumpuaa erityisesti ratkaisun monikäyttöisyydestä. Hän uskoo, että samaa nerokasta rakennustapaa voi tulevaisuudessa hyödyntää myös tavoilla, joita emme vielä osaa sanoittaa.  

Käyttökohteita on jo nyt pitkäksi listaksi asti aina vanhan kiinteistön parvekeremonteista hulppeisiin kattoterasseihin.  

– Asentajana arvostan myös uudelleen koottavuutta, minkä vuoksi Garda Kiviterassi toimii erinomaisesti ravintoloiden kesäterassiratkaisuna. Näillä leveysasteilla ne on varastoitava syksyllä ja rakennettava keväällä uudelleen. 


Mikko on huomannut, että suomalaisravintolat panostavat jatkuvasti enemmän terassiensa viihtyisyyteen.
Terassi on ravintolan näkyvin käyntikortti kesäaikaan. Garda-malliston tyylikkäisiin laattoihin on helppo yhdistää viihtyisyyttä lisääviä sisustuselementtejä, joilla terassi kutsuu kadunkulkijaa. 

Garda Kiviterassiin on valittu markkinoiden paras säädettävä terassijalka. Kestävyyden takaa yli 30 vuoden tuotekehitys ja terassijalan käyttökokemukset maailmalta.  
 
Myös terassiratkaisun suomalaisille kehittäneellä Stonegroup Finlandilla (johon Liuskemestaritkin kuuluu) on vuosikymmenten kokemus rakennusalalta ja tietotaito siitä, mikä toimii meidän leveysasteillamme.  

Mikko ja Eero ovat ammattilaisina törmänneet lukuisiin hempuloihin terassijalkoihin, joten Garda Kiviterassissa heitä miellyttää myös ratkaisun luottopelaajaksi valittu Buzon DPH -järjestelmä 

Yhden terassijalan päälle voi varata tuhatkin kiloa, joten kiviterassi kestää takuulla niin kesäiset vauhdikkaat lastenjuhlat kuin hämärtyvien elokuun iltojen rapujuhlat. 

Kiviterassin voi rakentaa vaikka talvella

Terassin rakennus mielletään meillä Suomessa automaattisesti kesäprojektiksi, johon tulee varautua hyvässä ajoin, jotta saa varmasti mieleisensä materiaalit. Garda Kiviterassin etuihin lukeutuu sekin, että asennuksen voi tehdä vaikka talvella.

Toisin kuin puu, kivi ei ole kosteista ja kylmistä olosuhteista moksiskaan ja asentaminen käy nopeasti. Kiviterassia voi siis suositella lämpimästi myös merenrantakohteisiin, joissa puu on koetuksella. 

Faktat numero kolme, neljä ja viisi yhteenvetona: monikäyttöisyys, asentamisen vaivattomuus ja laatu. 

Faktojen loputtoman numeroinnin sijasta lienee helpoin todeta, että Garda Kiviterassin puolesta puhuvia faktoja on lukematon määrä.  

Kun valitset Garda Kiviterassin, valitset ratkaisun, joka kuormittaa luontoa niin vähän kuin mahdollista. Samalla valitset suomalaisen työn ja ennen kaikkea terassin, joka kestää todennäköisesti loppuelämäsi.

Jos niin haluat. 


Eero Santahuhdan tai Mikko Kaerlan kivenkovan ammattitaidon voit saada käyttöösi tilaamalla Garda Kiviterassin valmiiksi asennettuna. Eero toimii valtuutettuna asentajana Pirkanmaalla ja Mikko Satakunnassa ja Uudellamaalla. Yhteydenotot Garda Kiviterassin myynnin kautta, josta saat tiedon myös muiden alueiden asennuspalveluista.

Garda Kiviterassi ja Liuskemestarit ovat Stonegroup Finland Oy:n itsenäisiä brändejä.

Garda Kiviterassin myynti palvelee numerossa 020 799 5665 ja sähköpostilla myynti@kiviterassi.fi.