Suomen haastavissa talviolosuhteissa kivikattoon kohdistuu monenlaisia rasituksia. Jää ja lumi voivat tehdä kattoon pakkovoimia. Kivien kiinnittäminen kattokivikoukuilla on hyvä menetelmä kun halutaan helppoa huolletavuutta ja varmaa kestävyyttä kaikissa olosuhteissa.
RST kivikoukku voidaan tarvittaessa aukaista, jolloin esimerkiksi tippuneen oksan vaurioittama kivi voidaan korjata helposti. Lapetikkaat ja lumiesteet tehdään Liuskemestareiden liuskekivkatoille valmistetuilla erikoisvalmisteisilla osilla. Liuskekivikaton asentaminen vaatii erikoisammattitaitoa. Tarkemmat detaljit suunnitellaan yleensä vasta työmaalla kattokiviasentajan kanssa.
Liuskekiveä on käytetty Suomessa jo satoja vuosia arvorakennusten vesikattomateriaalina. Tunnetuimpia rakennuksia ovat Kansallismuseo ja Aleksanterinkatu 13 Helsingissä. Myös Stockmannin torni on liuskekiveä. Näissä kohteissa kivet on kiinnitetty ruoteisiin kuparinauloilla.
Laadukas ja oikein valittu liuskekivi on erittäin kestävä. Kivi kestää helposti rapautumatta 100-200 vuotta. Yleisin katon vaurioitumisen syy on ollut ruostuneet rautanaulat, puutteellinen aluskate ja tuuletus tai vuotavat detaljit ja väärin korjatut kivet. Täysin vedenpitävä liuskekivikato saadaan yli 18 asteen kattokaltevuudella. Tätä loivemmissa katoissa kivi toimii lähinnä varsinaista vesikattoa suojaavana kerroksena. Kattoliuskeet vaativat CE-merkinnän.