Tuotteet

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kysy lisää

Kysy lisää

Liuskekivi Sisu, Oriveden Musta, pihakivi

Orivesi musta on perinteinen tumma liuskekivi piharakentamiseen.

Liuskekivi Sisu on kotimainen Orivedeltä käsin louhittu musta luonnonkivi. Oriveden liuskekivi poikkeaa muista liuskekivistä upealla luonnonmukaisella muodolla ja kauniilla mattaisella, mutta kuitenkin valoa heijastavalla pinnalla. Tästä syystä Sisu Orivesi Musta Liuskekivi onkin Suomen suosituin liuskekivi! Liuskekivi on väriltään grafiitinharmaa ja märkänä se on lähes musta. Pinta ei pelkää kovaakaan rasitusta. Orivesi Musta Sisu -liuskekivi sopii erinomaisesti myös alueille, joissa on ajoneuvoliikennettä. Alle 25 mm paksut kivet asennetaan aina laastiin, jolloin pohjatyöt on tehtävä huolella. Yli 25 mm liuskekivet voidaan asentaa kivituhkalle.


Liuskekiven koko

Sisu Orivesi Musta liuskekivi on jaettu neljään eri kokoluokkaan:

TUOTE
M
L
XL
XXL
Koko
kpl/m²
5-11
4-9
2-5
1-3
Vahvuus
mm
10-30
25-50
30-60
50-120
Paino
kg/m²
60
100
110
100-200
Pakkauskoot
5 / 20
5 / 10 / 15
10
7

 


Liuskekivi Sisu, koko M

Liuskekivi Sisu M koko soveltuu parhaiten käytettäväksi laastiasennuksissa esimerkiksi betoni- tai harkkopintojen verhoilussa. Ohut liuskekivi M sopii myös askelmiksi tai koristeeksi esimerkiksi kukkapenkkiin tai nurmikolle. Kivi kestää hyvin ihmisen painon, mutta piha-asennuksissa suosittelemme yli 2,5 cm paksujen liuskekivien käyttöä. Alle 2,5 cm paksuja liuskekiviä tulisi käyttää kivituhka-asennuksissa vain erikoistapauksissa.

Liuskekivi Sisu, koko L

Liuskekivi L soveltuu parhaiten liuskekivipatioiden ja liuskekivipolkujen tekemiseen. Yli 2,5 cm paksu liuskekivi asettuu hiekkaan tai kivituhkaan helposti, joten se pystytään asentamaan vakaasti.  Liuskekivi L on yleisin pihaliuskeiden koko, sillä se sopii moneen eri käyttötarkoitukseen erinomaisesti.

Liuskekivi Sisu, koko XL

Liuskekivi XL on nimensä mukaan isoa liuskekiveä. XL liuskekivellä voidaan tehdä yksittäisiä askelmia esimerkiksi nurmikolle tai sitä voidaan sekoittaa tavallisen L koon sekaan. XL liuskekivi sopii erityisen hyvin suurille kivettäville alueille, jolloin pinnasta saadaan näyttävä ja ympäristöön hyvin istuva.

Liuskekivi Sisu, koko XXL

XXL liuskekivet ovat jättimäisiä liuskekivilaattoja. Kivet ovat niin isoja, että niiden liikuttamiseen tarvitaan konevoimaa. Erikoistilauksesta teemme myös käsin nosteltavia XXL kiviä. XXL kiviä käytetään esimerkiksi isoilla piha-alueilla tai niistä voidaan tehdä pihaportaat.

Erikoisvalikoidut liuskekivet

Erikoistilauksesta teemme myös pinnaltaan erittäin tasaista lattiakiveä, jota käytetään mm. terasseissa ja sisäänkäynneissä. Mikäli olet epävarma kiven soveltuvuudensta käyttökohteeseenne, niin ottakaa yhteyttä myyntimme. Autamme teitä mielellämme oikean kivivalinnan kanssa.