Luonnonkivien ja betonikivien saumaus

Kiveyksen heikoin lenkki on sen sauma

Luonnonkiveykset ovat pitkäikäisiä ja ekologisia rakenteita. Kestävä kivi pitää saumata oikeilla menetelmillä, jolloin kiveys on turvallinen ja helppo huoltaa.

Lakaisukoneen ja liikenteen kestävä Vdw-sauma

Kiveysten saumat ovat olleet aina kivipinnan ongelmakohta. Itse kivi on kestävää, mutta kiveysten saumoista on vaikea saada riittävän lujia. Ongelmia saumassa saattaa aiheuttaa myös rikkaruohot ja muurahaiset.

Helpoin ja nopein tapa saumata kiveys on perintenen kivituhka tai saumahiekka, mutta ajan kuluessa sauma-aines huuhtoutuu pois tai kasvillisuus valtaa kivisaumat. Toinen hyvä ja edullinen saumausaine on sementtilaasti, mutta sementtilaastilla saumaaminen on hidasta, ja laasti sotkee helposti kivien pinnat.

Etenkin torien, liikenneypyröiden ja katujen saumat eivät pysy perinteisillä saumausmenetelmillä, vaan saumoissa tulisi käyttää sementti tai hartsipohjaisia, sidottuja sauma-aineita.

Saksalainen GftK on pihakivien sauma-aineiden edelläkävijä maailmassa. Ensimmäisen sukupolven hartsisaumat he kehittivät ensimmäisenä jo yli 30-vuotta sitten. Kolmannen sukupolven hartsisaumat levitetään veden avulla, jolloin kivien väliset saumat täyttyvät kunnolla, jolloin sauma myös tiivistyy. Saumaa ei tarvitse erikseen tiivistää käsin, joten hidas käsityövaihe jää kokonaan pois.

Veden avulla levitettävä sauma-aine on erinomainen etenkin liuskekivien kanssa, sillä sauma kulkeutuu jopa osin kivien alle. Vedellä levitys ja se ettei sauma-aine sotke kivien pintoja, tekee Vdw saumasta ainutlaatuisen.

Mikäli rakennekerrokset läpäisevät vettä, voidaan kiveys saumata vettä läpäisevillä laasteilla (vdw- 815, 840 ja 850). Mikäli vesi jää seisomaan saumoihin on saumat tehtävä tiiviiksi sementtilaastisaumalla (vdw 400 tai 425) tai vdw 855 epoksilaastilla.

Käyttökohteeseen parhaiten sopivan sauma-aineen valinta on pitkäaikaiskestävyyden kannalta erittäin tärkeää. Ota tarvittaessa yhteyttä tekniseen myyntiimme p. 020 7995668 niin autamme löytämään parhaan mahdollisen sauma-aineen juuri teidän tarpeeseenne.