Tuotteet

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kysy lisää

Kysy lisää

Liuskekivilaatta Sisu, julkisivulaatta

Kotimaisesta liuskekivestä sahattu musta luonnonkivilaatta.

Suomalaisesta kalliosta käsin lohkottu Sisu-liuskekivi on erinomainen julkisivukivi, sillä Sisu kestää. Sisu-liuskekiveä on käytetty useissa kirkoissa ja lukuisissa arvorakennuksissa. Tämä kivi on oikea valinta kun halutaan tehdä kotimaisesta kivestä arvokasta ja vuosisatoja kestävää lopputulosta.  Kivet tilataan mittojen mukaan. Kiven paksuus vaihtelee asennustavasta riippuen. Normaalit paksuudet ovat 1-3cm ja 3-5cm.

Kiven koko

Yleisimpiä kivikokoja ovat esimerkiksi 200x vapaa ja 100x vapaa. ”Vapaa” tarkoittaa sitä, että kiven pituus vaihtelee annetuissa rajoissa. Pienet kivikoot ovat kustannustehokkaita toteuttaa, sillä kivi on luonnostaan aika pientä. Isoimmat mahdolliset kivikoot ovat 400mm korkeita. Olemme tehneet myös 600x600mm kokoisia kiviä, mutta silloin tuotannolle on varattava riittävästi aikaa.

Kiven paksuus

Sisu liuskekiveä ei paksuuskalibroida. Paksuusvaihtelu tasataan asennusvaiheessa kiinnityslaastilla. Joskun halutaan jättää paksuusvaihtelu valmiseen pintaan, jolloin kivipinta luo hauskoja varjoja tehden pinnasta erittäin eläväisen. Laastikiinnityksessä riittää usein 10 – 30mm paksuus. Mikäli rakenteesta halutaan tehdä tuulettuva – valitaan kiveksi yli 30mm paksu lajitelma.

sisu musta kivi