Osasto: Avainsana tuotteelle

  Kysy lisää

  Kysy lisää

   Tilaa näytekappale

   Toimitamme mallikiviä arkkitehdeille ja suunnittelijoille veloituksetta.

   Haluatko kenties muita mallikiviä?
   Voit kirjoittaa tähän kenttään tuotteita, joista haluat myös mallin samaan lähetykseen.

   Tilaa näytekappale

   Liuskekivilaatta Sisu, julkisivulaatta

   Kotimaisesta liuskekivestä sahattu musta luonnonkivilaatta.

   Suomalaisesta kalliosta käsin lohkottu Sisu-liuskekivi on erinomainen julkisivukivi, sillä Sisu kestää. Sisu-liuskekiveä on käytetty useissa kirkoissa ja lukuisissa arvorakennuksissa. Tämä kivi on oikea valinta kun halutaan tehdä kotimaisesta kivestä arvokasta ja vuosisatoja kestävää lopputulosta.  Kivet tilataan mittojen mukaan. Kiven paksuus vaihtelee asennustavasta riippuen. Normaalit paksuudet ovat 10-30mm ja 30-50mm.

   Kiven koko

   Yleisimpiä kivikokoja ovat esimerkiksi 200x vapaa ja 100x vapaa. ”Vapaa” tarkoittaa sitä, että kiven pituus vaihtelee annetuissa rajoissa. Pienet kivikoot ovat kustannustehokkaita toteuttaa sillä kivi on luonnostaan aika pientä. Isoimmat mahdolliset kivikoot ovat 400mm korkeita. Olemme tehneet myös 600x600mm kokoisia kiviä, mutta silloin tuotannolle on varattava riittävästi aikaa.

   Kiven paksuus

   Sisu liuskekiveä ei paksuuskalibroida. Paksuusvaihtelu tasataan asennusvaiheessa kiinnityslaastilla. Usein paksuusvaihtelu halutaan jättää valmiseen pintaan, jolloin kivipinta luo hauskoja varjoja tehden pinnasta erittäin eläväisen. Laastikiinnityksessä riittää usein 10 – 30mm paksuus. Mikäli rakenteesta halutaan tehdä tuulettuva, valitaan kiveksi yli 30mm paksu lajitelma.

   sisu musta kivi